یزد باستانی تا کنون چنین اجتماع عکاسانهای را به خود ندیده بود.
دهها عکاس از سراسر ایران جمع شدند تا افتتاح دوسالانه یازدهم را جشن بگیرند و این فرصتی مناسب بود تا شهر بادگیرها را بکاوند و هر کدام توشهای از آن به یادگار بگیرند.
اما خود یزد و ساکنان گرم و شیریناش هم در این رهگذر، صاحب موزهای برای هنرهای معاصر شدند.
این خبری است که «احمد عجمین» در گفت و گو با سایت عکاسی اعلام میکند.
وی مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان یزد است که به پاس تلاش برای برگزاری این رویداد مورد تقدیر قرار گرفت.
- چطور شد شهر یزد برای برپایی اولین دوسالانه پیشقدم شد؟
در درجه اول برای استان ما و بنده به عنوان یک مسوول و یک شهروند یزدی، جای خوشحالی است که این شهر باستانی، میزبان هنرمندان کشورمان شده و امکان ارایه آثارشان فراهم گشته است.
اما انگیزه اولیه، حرکت در راستای تمرکز زدایی و جدی گرفتن توان و امکانات شهرستانها به وجود آمد.
به اعتقاد من هنرمندان مناطق مختلف وقتی بتوانند آثار دیگر هنرمندان را در شهر و دیار خود ببینند، احساس غرور و توانمندی میکنند و انگیزه رقابت در آنها بیدار میشود که مطمئنا در رشد استعداد و شکوفایی هنرمندان منطقه بسیار مفید و موثر خواهد بود.
- به نظر شما چرا اتفاق به این خوبی اینقدر دیر رخ می دهد؟
ایدهها به تدریج شکل میگیرند.
در سالهای گذشته همه چیز در پایتخت متمرکز بود چرا که آنجا امکانات بیشتری وجود داشت خود هنرمندان هم ترجیح میدانند نمایشگاهها آنجا برگزار شود.
اما اخیرا استفاده بیشتر از امکانات وتوانایی استانها مد نظر قرار گرفته شده و نگاهها به این سمت و سو معطوف است.
بر این اساس و با توجه به اینکه استان یزد، هم مردمی هنر دوست دارد و هم صاحب بناها و زیر ساختهای مناسب است، برای این کار پیشقدم شدیم.
- گنجینه فرهنگ و هنر یزد، پیش از این چه کاربری داشته است؟
این بنای متعلق به قدیمی ترین بانک استان یزد، به نام بانک شاهی، است که تقریبا شصت،هفتاد سال قدمت دارد.
این ساختمان بعد از انقلاب متروک مانده بود اما اداره ارشاد آن را احیا کرد و با برپایی دوسالانه عکس، بهترین کاربریاش را یافت.
در حقیقت از این پس موزه موقت هنرهای معاصر استان خواهد بود.
طبق مصوبه هیات دولت زمینی را برای ساختمان اصلی در نظر گرفته شده و طرحاش تقریبا آماده است و امیدواریم امسال شاهد کلنگ زنی موزه هنرهای معاصر این استان باشیم.
اما تا زمانی که آن ساختمان به بهره برداری برسد، گنجینه فرهنگ و هنر میتواند جایگاهی موقت برای هنرهای معاصرمان باشد.
- پیش بینی میکنید ساختمان اصلی کی به بهره برداری برسد؟
اگر هم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم مقامات مسوول در استان یزد، همتی جمعی و تلاش فراگیر صورت بگیرد، میتوانیم دوسالانه بعدی را در ساختمان موزه اصلی برگزار کنیم.
به نظر من بدون برنامهریزی قبلی یک کار پژوهشی اتفاق افتاده بود. یعنی عکاسان ما توانسته بودند مثل یک پژوهشگر، جامعه را با نگاه عمیق خود بکاوند و حاصل آن را به دیوار نصب کنند.
من شخصا به کارهای پژوهشی علاقه خاص دارم و به نظرم کتاب نمایشگاه اثری علمی پژوهشی از فرهنگ عامه کشورمان است.
- اداره کل ارشاد اسلامی استان یزد چه حمایتی از عکاسان استان میکند؟
انجمن هنرهای تجسمی استان و همین طور انجمن سینمای جوان با دو گرایش حرفهای و آماتور تلاش میکنند تا استعدادهایی که در حوزه عکاسی وجود دارد را جذب کرده، پرورش دهند و توانمند کنند. چون خلاقیت هر چند استعداد ذاتی میخواهد، اما نیاز به حمایت دارد.
به هر حال طبیعی است که این کار زمان خاص خودش را میبرد.
خوشبختانه مسوولین استان بسیار علاقمند هستند. از ابتدا سازمان میراث فرهنگی همت کرد تا این مکان آماده نمایش آثار بشود. حجت الاسلام صدوقی امام جمعه عزیز ما هم وقتی مطلع که شدند که قرار است چنین نمایشگاهی برگزار شود خودشان ابراز علاقه کردند که از نمایشگاه بازدید کنند. همین طور استاندار یزد که اعلام آمادگی کرده و وقت ویژهای برای دیدن نمایشگاه گذاشتند.
به هر حال فکر میکنم با استقبالی که همه مسوولین استان داشتند، امکانی مهیا شده تا افراد مختلف و به ویژه نوجوانان و دانش آموزان جذب شده وعکسها را ببینند.
به این شکل خود به خود آنهایی که استعداد ذاتی دارند تشویق میشوند که به دنبال پرورش آن بروند وهمان طور که گفتم، انجمن سینمای جوان و انجمن هنرهای تجسمی استان یزد پذیرای آنها خواهد بود.
- یزد که آمادگی و تجربه برگزاری نمایشگاههای هنری را پیدا کرده آیا از این پس هم در برگزاری رویدادهای هنری پیشقدم خواهد شد؟
اگر این افتخار نصیب یزدیها بشود با خوشحالی می پذیریم.
:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0